• Groote Lindt kansloos in Kinderdijk

  • Op een zonovergoten en vol sportpark De Schans stond Groote Lindt tegenover De Zwerver. Het beloofde een lastige middag te worden voor Groote Lindt. Met de minste verliespunten staat De Zwerver dan ook aan kop in de 3e klasse C. 

    Groot Lindt startte afwezig, leek onder de indruk van het volle sportpark en de gedrevenheid van De Zwerver. Binnen de 5 minuten lag de bal al achter de zwijndrechtse doelman 1 - 0. Groote Lindt probeerde als collectief onder de druk van De Zwerver uit te voetballen en wist dan ook paar keer gevaarlijk te worden voor de kinderdijkse goal. Na de ingelaste drinkpauze krijgt De Zwerver een aantal ongekende mogelijkheden om te scoren. Het was echter balverlies van Groote Lindt wat aan de basis staat van de 2e goal. De Zwerver schakelde razend snel om en wist via een combinatie een speler alleen voor de keeper te zetten 2 ?? 0. Na rust een zelfde spelbeeld: een overtuigend en solide De Zwerver en een spartelend en slordig Groote Lindt. Typerend was een zwijndrechtse vrije trap die hoog over het doel in de omliggende tuinen belandde. Het was dan ook wachten op het volgende doelpunt van De Zwerver. Met een mooie steekpass en een goede loopactie wist De Zwerver een buitenspel situatie te voorkomen en tekende daarmee de 3 ?? 0 aan. 

    Voor Groote Lindt worden het spannende weken. De ploeg staat nu op de 5e plaats echter er zitten maar 3 punten naar een nacompetitieplaats. Het is dus nu vooral naar beneden kijken op de ranglijst in plaats van naar boven. Met wedstijden tegen De Alblas (10 mei) en EBOH (19 mei) die voor het kampioenschap strijden en IFC (26 mei) wat nog lang niet veilig is staan er niet de gemakkelijkste tegenstanders op het programma. In de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Leerdam Sport (12 mei) moeten dan toch zeker de volle 3 punten worden behaald.