• Groote Lindt JO9-2 wint opnieuw!

• Na een flitsende seizoensouverture, waarin we met 8-5 te sterk waren voor Drechtstreek, stond vandaag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen ASWH JO9-4.

Lucas is ons team vanaf deze week komen versterken en vulde zijn rol als keeper direct uitstekend in. In de eerste held golfde het spel op en neer. Beide teams creƫerden enkele mogelijkheden. Verdedigend stonden we vandaag als een huis en telkens als ASWH dacht te scoren zat Jayden K. of Mirre er goed tussen. Op de momenten dat ASWH toch tot een doelpoging kwam was het telkens Lucas die de bal pareerde!

Toch werd de druk steeds groter en konden we niet voorkomen dat ASWH uiteindelijk de 0-1 scoorde. In het laatste gedeelte van de eerste helft was het Nienke die een aantal keer gevaarlijk doorkwam maar helaas net niet tot een doelpoging kon komen. Zodoende gingen we richting de kleedkamer met een ruststand van 0-1.

In de rust spraken we met elkaar af om er de tweede helft vol voor te gaan. Ondanks dat we nog niet heel gevaarlijk voor het doel van de tegenstander waren geweest hadden we het betere veldspel.

Direct na rust speelde we met meer druk naar voren en was het Han die er op het middenveld voor zorgde dat we vaak in balbezit kwamen en dus ook gevaarlijker werden voor het vijandelijke doel! Na een scrimmage op het middenveld belande de bal uiteindelijk voor de voeten van Jayden de W. Hij aarzelde geen moment en haalde de trekker over! Dit betekende de 1-1!!

Nog steeds was de wedstrijd in balans maar klopte we nadrukkelijk op de deur om de 2-1 de maken. Jayden K. zorgde met een ware rush vanuit de laatste linie voor een spectaculaire doelpoging. Helaas kon de keeper van ASWH de bal net keren.

Ondanks dat we op dat moment de betere partij waren kwam ASWH door de as van het veld in scoringspositie. Met een ietwat gelukkige boogbal verdween de bal in het net en werd het 1-2 voor de bezoekers!

Met nog tien minuten op de klok was het dus alles of niets voor de jongens en meiden van JO9-2. Achterin gaven we wat meer ruimte weg dan gebruikelijk maar was Mirre het slot op de deur. Na goed doorjagen van Nienke kwam de bal voor Jesse\'s voeten, die draaide vervolgens weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal van afstand in de hoek! 2-2!!!

In de laatste fase van de wedstrijd waren er nog kleine mogelijkheden voor Jayden de W. en Han maar werd er niet gescoord. Lucas stond zijn mannetje in de goal en zorgde ervoor dat er niet meer gescoord werd door ASWH. Na een uittrap ban de keeper van ASWH kwam de bal in de voeten van Jesse. Die ging direct alleen op de keeper af en liet de keeper kansloos!! 3-2 voor met nog enkele minuten te gaan!

Op karakter haalde we het eind van de wedstrijd en behaalde we dus de tweede overwinning op rij in de competitie! Ondanks dat het veldspel nog beter kan hebben de ouders en de trainers genoten van de vechtlust en het samenspel van onze kanjers!!

De penalty's werden ook goed genomen en in de kleedkamer waren er zakjes chips en was de stemming logischerwijs uitstekend. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma tegen Oranje Wit. Benieuwd of we onze ongeslagen status kunnen behouden.