• Groote Lindt JO9-2 besluit de competitie in mineur

 • Op een warme woensdagavond stond de laatste competitiewedstrijd van JO9-2 tegen VVGZ JO8-1 op het programma.  

  De maandag training ervoor stond in het teken van de zogenaamde ouder-kind training waarbij de kinderen duidelijk de betere waren. Zowel het sprintduel, het partijspel als de penalty reeks werden glansrijk gewonnen door de enthousiaste kinderen van JO9-2. Dit beloofde veel goeds voor de seizoensafsluiter tegen de "Vogels". 
   
  In een rommelige voorbereiding, waarin wij op Sportpark De Noord verzamelden en VVGZ op sportpark Bakenstein werd er uiteindelijk afgetrapt op het complex van VVGZ.  
   
  Vanaf de eerste minuut was VVGZ duidelijk de betere partij en speelde de jongens en meiden van JO9-2 een povere wedstrijd. VVGZ liep al snel uit naar een ruime voorsprong waarna er in de eerste minibreak een donderspeech van de trainers volgde. Vanaf dat moment ging het iets beter en knalde Mirre uit een goede aanval de bal in de korte hoek tegen de touwen. Verder dan een harde knal van Jayden de W. op de lat kwamen we voor rust niet. De ruststand (4-1) was dan ook zeker niet geflatteerd. 
   
  De tweede helft werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt! Er werd gestart met een driemans verdediging en twee spitsen. Hierdoor kwamen we vaker bij het vijandelijke doel. Jesse maakte in kort tijdsbestek 2 doelpunten en bracht hiermee de spanning terug in de wedstrijd. 4-3! Vanaf dat moment voelde we dat er nog meer te halen was. 
   
  Han ontving de bal een aantal keer op een behoorlijke afstand van de goal en raakte met afstandsschoten twee keer de paal. Later in de wedstrijd schoot ook Jayden K. vanaf grote afstand hard op de buitenkant van de paal. Het is duidelijk wachten op de 4-4. 
   
  Helaas treed ook vanavond de oude voetbalwet op en in plaats van de, op dat moment, terechte gelijkmaker scoort VVGZ in kort tijdsbestek 3x. Koen die eerst nog een aantal moedige reddingen verrichte was bij deze poeiers kansloos. 
   
  In het laatste gedeelte van de wedstrijd speelde we alles of niets. De laatste pogingen van de wedstrijd waren van Nienke die als vanouds buffelde op het middenveld! Helaas was het telkens de goede keepster van de tegenstander die een doelpunt voorkwam. 
   
  Wij eindigen de wedstrijd met een 6-3 nederlaag. Een echt potje zomeravond voetbal van onze kant waarin we zeker niet ons beste spel van het seizoen hebben laten zien. Al met al zijn de trainers trots op de ontwikkeling en inzet van de kinderen gedurende het seizoen. Met nog één toernooi voor de boeg kunnen de kids vooruit kijken naar een welverdiende vakantie om zich daarna weer vol te richten op het nieuwe seizoen.