• Groote Lindt JO15-1 pakt 3 zwaarbevochten punten tegen Pelikaan

  • Op een doordeweekse avond mocht Groote Lindt JO15-1 aantreden tegen de buren van Pelikaan JO15-2. Een echte derby waarbij vele spelers elkaar kennen en waarbij Groote Lindt dus ook al op voorhand wist dat de buren zich versterkt hadden met o.a. de nodige 15-1 spelers. Bij de 15-1 ontbrak Levi Vermoen wegens een blessure maar verder was iedereen aanwezig en zo startte het team met 2 in plaats van 3 wissels op de bank. 

    Het tempo lag verrassend hoog waarbij beide ploegen elkaar weinig ontliepen. Zowel Pelikaan als Groote Lindt had de score kunnen openen waarbij moet worden aangetekend dat De Lindt wellicht een strafschop had kunnen krijgen maar Fasile besloot om ondanks een overtreding op hem toch door te gaan om de bal er in te schieten. Een keuze die uiteraard te prijzen valt maar helaas net verkeerd uitpakte. Ook Pelikaan was dus dreigend maar vond Jesse op zijn weg naar de 1-0. Zo was het na 35 minuten dus gewoon 0-0 op het fraaie scorebord bij het hoofdveld van Pelikaan. 

    Het spelbeeld in de tweede helft was min of meer hetzelfde al leek Groote Lindt wat sterker in het eerste deel en pakte een aantal omzettingen goed uit. Uiteindelijk was het Nienke Franzen die aan het eind van een aanval met een bekeken schot de 0-1 over de prima keeper van Pelikaan wist te schieten. Het team stond op voorsprong en was vastberaden om deze niet meer weg te geven. Met een grote onverzettelijkheid en onder luide aanmoedigingen gingen ze zelfs op zoek naar een grotere voorsprong. Ondanks diverse mogelijkheden mocht het niet zo zijn. Het was nog even billen knijpen bij een enorme kans voor Pelikaan maar deze rolde voor Groote Lindt aan de goede kant van paal net naast de goal. 

    Met een grote inzet werd de winst veilig gesteld en zo mag De Lindt zich opmaken voor een heuse topper. Het gaat als nummer 2 op bezoek bij het op het oog sterke en voorlopig ongenaakbare IFC. Kan Groote Lindt als promovendus zelfs een gooi doen naar de nummer 1 positie in deze 2e klasse? Zaterdag 6 april mogen ze het in Hendrik-Ido-Ambacht uitvechten met elkaar. Klik hier voor de fotoreportage.