• Groote Lindt JO13-1 verslaat ook ASWH en is nog ongeslagen.

  • Ook de tweede wedstrijd in de tweede klasse heeft Groote Lindt O13 weten te winnen. Het ging niet vanzelf maar met 6 uit 2 staat het team er keurig voor!   

    Het was een vroegertje voor de JO13-1. Al reeds om 8:30 werd er afgetrapt op het ijskoude kunstgrasveld tegen ASWH O13-3. Een team wat toch wel meer weerstand gaf dan vorige week. Daarnaast is kunstgras ook weer even wennen om dat toch een stuk sneller gaat. Een openingsfase die op en neer gaat en al gauw was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het was ASWH die uiteindelijk de score opende. Via haar gevaarlijke en snelle aanvallers kwam de bal uiteindelijk op hun linkerkant en kwam Groote Lindt op een 0-1 achterstand. Een achterstand, dat is lang geleden! Gelukkig bleef het team niet te lang in de teleurstelling hangen en was het korte tijd later alweer gelijk door een goed schot van Jurre die de grote sterke keeper het nakijken gaf. Na deze fase een aandringend Groote Lindt maar de kansen werden of slecht uitgespeeld of was een prooi voor ASWH. 

    Circa vijf minuten voor tijd een corner van ASWH die op ongelukkige wijze in eigen doel werd gewerkt en zodoende kwam Groote Lindt opnieuw op achterstand. Zou het nogmaals veerkracht kunnen tonen? ASWH had in deze fase kans op meer maar Thomas bleek uitgeslapen en bij de les. Het was Natu die in de 29ste minuut vanaf de rechterkant werd weggestuurd en in de 1 tegen 1 werd neergelegd. Dit betekende een vrije trap op circa 18 meter van de goal. Dat is een klusje voor Alyssa. Met een enorme pegel ging de bal nog wel via de keeper tegen de netten en was het opnieuw gelijk. 

    Met een 2-2 ruststand gingen de teams aan de limonade en kon het strijdplan voor de tweede helft worden doorgenomen. Het was met name zaak om de aanvallers niet teveel ruimte te geven en proberen rugdekking te verzorgen. In balbezit was het in de eerste helft al behoorlijk in orde en dit was ook in de tweede helft het geval. Echter was het, het eerste kwartier toch met name ASWH wat gevaar stichtte. Het was te danken aan het sterke keepersoptreden van Thomas met enkele uitstekende reddingen dat de stand in evenwicht bleef. Ook De Lindt liet zich steeds meer gelden maar de voorzetten kwamen nog niet aan. Deze waren of te scherp of werden verdedigd. Zo gebeurde het ook enkele minuten voor tijd dat een voorzet tot corner werd verwerkt. Deze corner werd goed ingebracht en uit een ware scrimmage was het Natu die het laatste zetje gaf en Groote Lindt voor het eerst op voorsprong zette. Na deze goal kwam Groote Lindt niet echt meer in de problemen en boekte het met 3-2 zo zijn tweede overwinning in deze tweede klasse. Voor de fotoreportage klik hier 

    Volgende week zaterdag komt het eveneens nog ongeslagen GJS naar sportpark Bakestein. Zij staan met 3 gespeeld en 9 punten stevig op de eerste plaats gevolgd door Asperen en Groote Lindt met 2 gespeeld 6 punten. Een heuse topper dus!