• Groote Lindt JO13-1 verslaat de koploper en meldt zich bovenaan!

  • De koploper in de afdeling kwam op bezoek. GJS JO13-2 uit Gorinchem had tot op heden alle wedstrijden gewonnen en stond met 3-9 bovenaan. Zowel Groote Lindt als Asperen volgden met 2 gespeeld 6. 

    Hoewel we fysiek ons mannetje staan bleek ook dat er bij GJS echt een aantal fysiek sterke jongens en meiden voor de dag kwamen. Met name Han kon mooie duels uitvechten met de sterke, grote spits en kwam gelukkig vaak als winnaar uit de strijd. Groote Lindt had in de eerste helft over het algemeen het betere van het spel. Ze probeerde de druk op de verdediging van GJS te houden waardoor de eerste fase van de eerste helft voor De Lindt was. Na al een eerste grote kans voor Jurre die net over ging was het uiteindelijk Levi die vanaf randje ’16’ de uiterste hoek wist te vinden en zo de score opende. Na de openingsgoal werd ook GJS gevaarlijk via hun snelle spitsen en kon er maar ternauwernood een aantal keren ingegrepen worden en stond het vizier van de aanvallers gelukkig niet heel goed afgesteld. De wedstrijd kwam weer meer in evenwicht en Groote Lindt begon weer te voetballen waarbij het vele en slimme loopwerk van Jacco regelmatig voor balbezit zorgde. Wellicht de mooiste goal van deze ochtend kwam van Finot. Door het spel snel te verleggen van links naar rechts werd de diepgaande Finot bereikt die rustig bleef en goed door dribbelde en met een prachtige balletje buitenkant voet de keeper kansloos liet. Gescoord werd er niet meer en met 2-0 gingen we aan de limonade. 

    De tweede helft waren er een paar omzettingen aan de kant van GJS op het middenveld om zodoende Groote Lindt minder aan voetballen toe te laten komen. Dit lukte maar deels want door de buitenkanten goed te benutten kwamen de buitenspelers regelmatig aan de bal en in de 1 tegen 1. Bij Groote Lindt stond de verdediging nog beter dan in de eerste helft en werd er weinig meer weggegeven. Centraal was er geen ruimte door het goede opstellen van Alyssa en Han en ook de backs Connor en Jim zaten er veelal kort op. Het was wachten op de beslissing en die leek uit een goed genomen hoekschop van Lucy dan ook te vallen. (Lucy die eerst al met 13-2 een hele had gespeeld was op het laatst nog toegevoegd om de zieke Ruben te vervangen). Het was Natu die het beslissende zetje gaf echter had de scheidsrechter al gefloten voor een handsbal en ging de bal op de stip. Jurre benutte de strafschop en zo was het alsnog 3-0. Een vijf minuten voor tijd werd het nog mooier. Senna stuurde op rechts Jurre weg en die scoorde via onderkant lat overtuigend de 4-0!  

    De laatste grote kans was toch nog voor de bezoekers maar zoals keepers het graag willen moest de ‘nul’ worden gehouden en dus kon ook Thomas zich nog even onderscheiden met een prima redding in de korte hoek! Met deze mooie overwinning mag Groote Lindt zich inmiddels gedeeld koploper noemen met 9 punten uit 3 wedstrijden. Op doelsaldo moet Groote Lindt (11 voor 2 tegen) echter het sterke Asperen (24 voor 2 tegen) voor zich dulden. Zaterdag gaat De Lindt op bezoek in Dordrecht om de lastige uitwedstrijd bij GSC/ODS 13-1 te spelen.