• Groote Lindt JO13-1 verliest terecht van Sleeuwijk JO13-1

 • Groote Lindt heeft in de vroege ochtend helaas geen potten kunnen breken in de wedstrijd tegen Sleeuwijk. De tegenstander speelde in een hoog tempo en zette telkens goed druk op de bal waardoor De Lindt een moeizame wedstrijd speelde. 

  In de eerste helft liet Groote Lindt de tegenstander veel te veel ruimte en kwamen ze met name over hun rechterkant gevaarlijk door met de snelle rechtsbuiten. Er werden verkeerde keuzes gemaakt in het opstellen en kort op de tegenstander zitten of juist alvast een voorsprong pakken bij de diepe (steek)ballen. Tot zeker drie keer toe kwam de rechtsbuiten via een steekbal oog in oog met Thomas en het gevolg was dat we binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. Groote Lindt moest oppassen dat het niet overlopen zou worden en tegen een onoverbrugbare achterstand in de rust zou aankijken. Met het inbrengen van Han die centraal achterin zijn post innam en Ruben een linie naar achter werd het gevaar iets minder. Jurre en Jacco kwamen hierdoor weer op het middenveld terecht en bij het enige gevaar van De Lindt in de eerste helft werd Natu al dan niet terecht terug gefloten voor een buitenspel. Gescoord werd er niet meer en dus konden we de koppen bij elkaar steken in de rust om te proberen de wedstrijd te draaien.  

  In de rust is er op gehamerd om veel meer energie in de wedstrijd te leggen, harder voor elkaar te werken en de duels niet half aan te gaan maar met overtuiging. Ook is uitgelegd om ten allen tijde de binnenkant af te dekken zodat de buitenspeler in ieder geval niet binnendoor weg gestuurd kan worden. In balbezit zouden we proberen om sneller tot keuzes te komen want de handelingssnelheid lag zeker in het begin van de eerste helft te laag. 

  De tweede helft was de wedstijd in ieder geval meer in evenwicht en kwam ook Groote Lindt aan aanvallen toe. Hierdoor kwam er ook veel ruimte achter de verdediging voor de tegenstander en daarin konden ze zo nu en dan gevaar stichten. Zo bleef Sleeuwijk dreigend en was het uiteindelijk ook Sleeuwijk dat de score verder opvoerde. Na een scrimmage was het vanuit vermeend buitenspel dat ze op 3-0 kwamen en niet veel later ook meteen de 4-0. Een afstraffing dreigde maar gelukkig rechtte het team toch nog een keer de rug. Het was uiteindelijk Finot met een afstandsschot die op enigszins gelukkige wijze de hatelijke nul deed verdwijnen. En met deze goal werd het sein gegeven om tot meer kansen te komen en die kwamen er zonder meer. Fasile kwam tot 2x toe alleen voor de keeper maar zag de bal eerst net naast rollen en niet veel later was het goed verdedigend werk nadat hij de keeper al had uitgespeeld die zorgde dat hij niet de 4-2 kon maken. Ook Jurre kon alleen op de keeper af maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper goed ingreep. Toch kwam Groote Lindt nog dichterbij. Uit een vrije trap van de goed spelende Lucy was het Fasile die uiteindelijk het laatste zetje gaf en zo was het geloof weer terug.  Een fase volgde waarbij beide ploegen hadden kunnen scoren maar Sleeuwijk raakte tot 2x toe de lat en ook bij Groote Lindt stond het vizier niet op scherp waardoor de kansen op de aansluitingstreffer verloren gingen. 

  Na goed drukzetten op de opbouw was het Sleeuwijk dat de wedstrijd definitief besliste met de mooiste goal van de ochtend. De bal vloog hard in de bovenhoek en ondanks dat Groote Lindt het wel degelijk probeerde kwam het team niet meer tot grote kansen en was daar de tweede nederlaag in de derde fase. De complimenten zijn uitgedeeld voor de energie en werklust in de tweede helft. De eerste helft moeten we maar snel vergeten. Op naar volgende week waarbij we weer thuis spelen om 10:00 uur tegen RFC JO13-1.

  Klik hier voor de fototreportage.