• Groote Lindt JO13-1 sluit tweede fase af met een gelijkspel in en tegen Streefkerk

 • Het is De Lindt niet gelukt om de tweede fase winnend af te sluiten en zodoende opnieuw 1e te worden te in de poule. Het werd na een spannende strijd tegen Streefkerk 2-2. Bij De Lindt ontbraken Jim en ook last minute moest Connor verstek laten gaan vanwege een valpartij. Met de versterkingen Lucy (uit der bed getrommeld) en Juriaan uit de 13-2 konden we gelukkig met 12 man/vrouw op pad naar Streefkerk. 

  Het is precies gelopen zoals vooraf was aangekondigd. Streefkerk zou er keihard voor werken en er vol voor gaan waarbij er veel duels uitgevochten moesten worden. Het zocht snel de voorwaartsen met diepe ballen met name over hun rechterkant en namen geen enkel risico waardoor de bal ook vaak de boarding over vloog. Echter de openingsfase was voor De Lindt. Streefkerk werd de eerste 10 minuten terug gedrukt op de eigen helft en het was wachten op de 0-1. Een aantal mogelijkheden waren er wel maar de trekker werd niet overgehaald. Dan komt uiteraard de oude voetbalwet weer in werking en na een diepe bal die uitstekend werd terug getrokken en keurig werd binnengeschoten stonden we 1-0 achter. Nu werd het nog gevaarlijker om met veel ruimte in de rug te spelen maar zowel als Juriaan als Alyssa speelde een sterke wedstrijd waardoor het gevaar geneutraliseerd werd. Groote Lindt probeerde het wel maar echt gevaarlijk kon het niet meer worden in de eerste helft. Tot een circa 5 minuten voor rust De Lindt langzaamaan weer iets gevaarlijker werd. Het was uiteindelijk een corner van de eveneens prima spelende Lucy die ze er in een keer indraaide. En net op het moment dat Natu aanvallend gevaar kon stichten was het tijd voor de rust en dus gingen we met 1-1 naar de warme kleedkamer. 

  In de rust werd er op gehamerd dat we ofwel druk moesten geven waardoor de lange ballen er uit gehaald werden of dat we moesten inzakken op eigen helft zodat er geen ruimte zou zijn in de rug. Er werd unaniem gekozen om druk te geven. Dat is natuurlijk het moeilijkste en zwaarste maar het team wilde graag winnen en had het gevoel ook sterker te zijn. Helaas kwam Streefkerk echter bij zo ongeveer de tweede mogelijkheid opnieuw op voorsprong. Uit een corner werd de bal al dan niet via de arm gecontroleerd en vervolgens goed binnen geschoten. 2-1 en opnieuw op achterstand. Gelukkig was er nog ruim 25 minuten de tijd om de score om te draaien. Na 15 minuten in de tweede helft een aantal omzettingen om meer druk te krijgen op de goal van Streefkerk. Dit sorteerde effect. Met Han als diepe spits en Jurre er kort achter werd Streefkerk teruggedrongen op de eigen helft. Er was nog slechts een gevaarlijke uitbraak die met een snelle reactie van Thomas onschadelijk werd gemaakt. De omzettingen leverde mogelijkheden op om gelijk te komen. Deze kwam uiteindelijk van de voet van Han die op de juiste plaats stond om binnen te schuiven. Er was nog een kleine 10 minuten om dan toch de winnende nog te maken. Diverse mogelijkheden en kansen waren er zeker. Natu brak door, kon ternauwernood een wilde tackle van achter ontwijken omspeelde daarna de keeper maar kwam te ver aan de zijkant uit. Lucy die opnieuw een corner in één keer in de goal draaide maar met een handsbal uit de goal werd gehouden wat de scheidsrechter helaas niet kon constateren. En ook nog een mooie kans voor Jurre vanaf rechts die later verklaarde de bal door het net wilde rammen waardoor de precisie ontbrak. Zeker het laatste kwartier van de tweede helft ging De Lindt er vol voor en dat was goed om te zien. Natu besloot zelfs nadat hij ongelukkiger wijs opnieuw werd terug gefloten omdat het tijd was (we zaten al in minuut ‘32) de bal toch nog even naar de goal te dribbelen en te scoren maar goed die telt natuurlijk niet want het eindsignaal had geklonken maar het geeft de bevlogenheid aan. 

  Indien ze de inzet en het voetbal van de laatste 20 minuten langer kunnen volhouden dan staat het team nog een mooie tweede seizoenshelft te wachten. In de tweede fase waarbij er gepromoveerd werd naar de  tweede klasse heeft het elftal het prima gedaan met 3 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Het eindigt daarmee op plek 3 op 1 punt van de koploper en de nummer 2. 

  Voor het foto verslag klik hier 

  Woensdag 28 december gaan we de zaal in met drie teams om daar het JGZV toernooi te spelen. De poulewinnaars dienen op zaterdag 31 december ook nog terug te komen voor een finaleronde maar eerst dus woensdag de 28ste. Vervolgens zal de training op maandag 9 januari worden hervat en spelen we zaterdag 14 januari vriendschappelijk thuis tegen het in de eerste klasse uitkomende Barendrecht JO13-5. Op zaterdag 21 januari spelen we een uitwedstrijd in de tweede ronde van de knockout fase in de beker tegen Terheijden JO13-1 om vervolgens op 28-1 te beginnen met de derde en laatste fase van de competitie.