• Groote Lindt JO13-1 sluit tegen RFC JO13-1 de competitie af

 • Op verzoek van onze gasten uit Raamsdonkveer een midweekse wedstrijd. Deze wedstrijd stond al eerder in de meivakantie op het programma, is vervolgens op ons verzoek verzet naar zaterdag 27 mei en uiteindelijk dus op verzoek van RFC naar de woensdagavond 24 mei verplaatst. Voor RFC een spannende wedstrijd. Het kampioenschap stond op het spel. Bij winst op Groote Lindt zou het team de eerste plaats opeisen en was het kampioen.

  In de bespreking werd de nadruk gelegd op het opbouwende deel waarbij het spel via de centrale mensen moest worden verlegd. Ook werd het team duidelijk gemaakt dat we een fanatieke tegenstander konden verwachten. Aan een overwinning hadden ze genoeg, maar bij ieder ander resultaat zou de titel naar GSC/ODS gaan.
  Met lekker veel publiek langs het veld en op de tribune ontstond er een spannende wedstrijd op het hoofdveld. De openingsfase was vrijwel een kopie van afgelopen zaterdag. De tegenstander zette veel druk op de verdediging, maar ook Groote Lindt probeerde dat te doen. Na de openingsfase kwam het initiatief meer bij De Lindt te liggen en werd het ook gevaarlijk. Na een prima actie aan de rechterkant kwam de voorzet perfect op maat voor Jurre. De handsbal van Natu zorgde er echter voor dat Jurre niet kon afronden. Daar had eigenlijk de voorsprong moeten ontstaan voor Groote Lindt. Niet veel later was Groote Lindt opnieuw dicht bij een goal. Dit keer werd Jurre goed vrijgespeeld, maar zijn schot zeilde net langs de verkeerde kant van de kruising. Het was Groote Lindt wat de eerste helft verder de bovenliggende ploeg bleef. Er werd geconcentreerd en resoluut verdedigd waardoor RFC de eerste helft nauwelijks gevaarlijk kon worden. Helaas kwam het overwicht niet in score tot uiting en gingen we met een 0-0 tussenstand de rust in.

  Na in de rust te hebben gehamerd om toch proberen te blijven voetballen en elkaar ook de goal te gunnen, gingen we de tweede helft in. Afgesproken werd dat, mochten we voorkomen, we zouden proberen om door te drukken. We waren nog maar net begonnen toen Groote Lindt een corner mocht nemen. De sterk spelende Lucy, toegevoegd uit de 13-2 vanwege het ontbreken van Finot, bracht de corner uitstekend in en het was uiteindelijk Han die de bal aannam op zijn borst en door een woud van benen het net wist te vinden. De 1-0 voorsprong was daar voor Groote Lindt en op dat moment zeker niet onterecht.

  Nu was het zaak om proberen de voorsprong uit te bouwen zoals aangegeven in de rust. Kansen kwamen er zeker voor Groote Lindt maar ook RFC schrok wakker van de achterstand en gooide de schroom enigszins van zich af. Het betekende dat ook Thomas zich kon onderscheiden. Met een uitstekende reflex voorkwam hij de gelijkmaker van de gasten. En door goed verdedigend werk bij de corners kwam De Lindt deze fase goed door. Voor onze aanvallers kwam er steeds meer ruimte. En dat zorgde voor veel dreiging.
  Groote Lindt verzuimde de spreekwoordelijke trekker over te halen. Kansen waren er wel degelijk. Nadat RFC halverwege de 2e besloot om met een extra aanvaller te spelen bleef Groote Lindt in haar eigen organisatie spelen met gewoon drie aanvallers. De verdedigers van Groote Lindt waren veelal de aanvallers de baas dus kon dit risico worden genomen. Het was ook De Lindt dat de gevaarlijkste ploeg bleef en ook wel de meest aanvallende ploeg. Jurre was met een uitstekend geplaatst schot dichtbij bij de 2-0 maar het was de keeper van RFC die zich ook liet gelden en met een prachtige redding de goal voorkwam.

  Zo bleef het slechts 1-0. Grote mogelijkheden kwamen er niet meer en na wat terecht bijgetrokken blessuretijd was daar het eindsignaal. Groote Lindt boekte een overwinning en zo werd RFC geen kampioen maar GSC/ODS. Groote Lindt gaat door dit resultaat over Dubbeldam heen naar de 4e plaats maar die spelen zaterdag nog.

  Bekijk het gehele fotoverslag hier.