• Groote Lindt JO13-1 kan voorsprong tegen Dubbeldam JO13-1 niet vasthouden

  • Na de fraaie toernooiwinst in de tweede klasse poule op Hemelvaartsdag bij onze buren van Pelikaan trad Groote Lindt JO13-1 afgelopen zaterdag aan in Dordrecht waar de wedstrijd tegen Dubbeldam op het programma stond. Een tegenstander die we dit seizoen nog niet waren tegengekomen. Om derde te worden was een overwinning noodzakelijk, maar helaas konden we de verkregen voorsprong niet vasthouden. 

    In de eerste helft was de openingsfase voor Dubbeldam die enkele handige en snelle aanvallers in de ploeg hadden. Overigens was deze snelheid ook achterin aanwezig bij de Dordtenaren. Dubbeldam speelde met veel energie, vaak met 4 aanvallers en veel druk naar voren. Dit kostte de ploeg veel kracht en langzaam maar zeker kon Groote Lindt zich onder de druk vandaan voetballen. Het grootste gevaar kwam toch nog een keer van Dubbeldam toen een voorzet van rechts in een keer in de verre hoek werd geschoten door de spits. Jesse diende zich volledig te strekken om deze bal te keren maar keerde de bal waar Dubbeldam toch wel rekende op een doelpunt. Hierna stoomde De Lindt op richting het doel van Dubbeldam. Het was Fasile die een goede aanval kon afronden en iets tegen de verhouding wellicht de 0-1 maakte. En door de feeststemming was de organisatie even zoek en profiteerde ze direct met een aanval door het centrum en was het nu wel raak voor Dubbeldam. De teams waren weer in evenwicht en dat was gezien de stand op de ranglijst ook niet onlogisch. Echter nu was het Dubbeldam wat niet goed stond en kon Groote Lindt direct profiteren. Na een mooie steekbal was het opnieuw Fasile die het net liet bollen en De Lindt weer op voorsprong bracht. Zo gebeurde er veel in enkele minuten tijd. Na de voorsprong had Groote Lindt het overwicht en zou een derde doelpunt wellicht het verzet breken. Een serie corners volgde met veel dreiging maar de bal viel net niet in de goal en ook schoten van afstand miste de kracht of de precisie. Zodoende was de stand bij rust 1-2 in het voordeel van Groote Lindt. 

    De tweede helft voerde Dubbeldam de druk weer op richting de goal van Groote Lindt. En wat De Lindt de eerste helft goed deed door er via het middenveld uit te voetballen ontbrak nu de rust om dat te doen en was het te snel de bal kwijt. Tot heel veel grote kansen kwam Dubbeldam niet maar de dreiging was er wel continu. Er was wel een enorme mogelijkheid toen ook Jesse reeds was verslagen. Het was Alyssa die uiteindelijk met een ultieme alles of niets sliding nog net de bal kon blokken om de gelijkmaker te voorkomen. De Lindt moest wel echt alle zeilen bijzetten om de Dordtse dadendrang te stoppen. En Groote Lindt zelf? Er waren de tweede helft nog 2 goede mogelijkheden. Een daarvan was voor Fasile die na een snelle tegenaanval oog-in oog stond met de keeper maar de bal recht op de keeper af schoot en er was nog een goede mogelijkheid toen de Dordtse keeper ver uit zijn goal kwam om een bal te onderscheppen maar de scheidsrechter (wellicht wel te lang) door liet voetballen toen de keeper geblesseerd bleef liggen. Enkele hachelijke momenten leverde dit op tot woede van Dubbeldam. De bal viel echter niet in het net. Daarna moest Groote Lindt zich meestal beperken tot tegenhouden in de laatste 10 minuten. Uit een curieus maar terecht gegeven vrije trap net buiten de 16 meter wist Dubbeldam een paar minuten voor tijd toch wel de terechte gelijkmaker binnen te koppen. Grote kansen waren er niet meer en De Lindt droop teleurgesteld af. De inzet was deze wedstrijd weer prima en het elftal ging er vol voor maar het was helaas net  niet genoeg voor de overwinning deze keer. 

    Aanstaande woensdagavond wacht Groote Lindt een heel spannende wedstrijd. De tegenstander RFC is bij een overwinning op De Lindt kampioen van de tweede klasse. Bij ieder ander resultaat zal het kampioenschap naar GSC/ODS gaan. Aanvang woensdagavond is 19:00 uur.

    Voor de fotoreportage klik hier.