• Groote Lindt JO13-1 heeft korte winterstopcampagne achter de rug met 2 overwinningen.

  • Na een korte winterstop is de jeugd maandag 9 januari jl weer begonnen met trainen. Voor Groote Lindt 13-1 stond op 14 januari de oefenwedstrijd tegen Barendrecht JO13-5 op het programma. Zij kwamen in de tweede fase uit in de eerste klasse maar konden daar geen potten breken. De Lindt mocht in alle vroegte thuis aantreden op het kunstgrasveld. In een gelijk opgaande eerste helft kwam De Lindt een paar keer prima door en kon het enkele keren aanleggen van net buiten de ‘16’. Het vizier stond nog niet geheel scherp en dat was wel het geval bij de aanvoerder van Barendrecht. Hij jaagde de bal met windje mee de kruising in uit een vrije trap. Aan deze tussenstand veranderde niets meer en zo gingen we met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken. 

    De tweede helft ging het tempo omhoog en zette Groote Lindt de gasten volledig vast op eigen helft. Dit was het spelbeeld gedurende de eerste 20 minuten en in deze fase wist De Lindt de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Helaas bleef het daarbij ondanks diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Na 20 minuten kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd en vlak voor tijd was daar nog bijna de gelijkmaker maar die kon gelukkig net worden voorkomen waardoor er een terechte 2-1 overwinning werd behaald. 

    Een week later op 21-1 zou de tweede bekerronde plaatsvinden en moesten we op bezoek in Terheijden. Deze wedstrijd werd echter op vrijdagmiddag reeds afgekeurd (inmiddels opnieuw ingepland op 25-2) en in allerijl is er gezocht naar een nieuwe tegenstander om zodoende toch lekker te kunnen voetballen. Deze werd gevonden in Alphia JO13-1. Op hun fraaie complex in Alphen aan den Rijn mochten we onder het zonnetje op een prima bespeelbaar kunstgrasveld aantreden. Al snel bleek dat de ploegen eigenlijk niets voor elkaar onderdeden. Het spel golfde op en neer waarbij Groote Lindt wel tot 2 keer toe alleen voor de keeper verscheen maar de trekker niet overhaalde. Het was net als de week ervoor opnieuw een onhoudbare vrije trap die De Lindt weer op achterstand zette. Deze keer werd dat echter voor rust gerepareerd door een goede individuele actie en was het 1-1 bij rust. De tweede helft was nog niet heel lang aan de gang toen Groote Lindt met een schot van net buiten de ‘16’ op voorsprong kwam. In deze score zou niets meer veranderen ondanks de diverse (grote) kansen over en weer. 

    Zo werd er 2x met een klein verschil gewonnen in twee leuke oefenwedstrijden en gaan we zaterdag de competitie weer in waarbij we thuis openen tegen de nummer 2 van de tweede fase, GJS. Een ploeg met veel snelheid voorin en die dus net boven de Lindt eindigde in de tweede fase en we nu opnieuw tegenkomen in de laatste fase waarbij Groote Lindt opnieuw uitkomt in de tweede klasse.

     Voor het fotoverslag klik hier