• Groote Lindt JO13-1 heeft een heerlijke start van de derde fase en wint met 5-0.

• De jongens en meiden van de O13 hebben een perfecte start achter de rug van de derde en laatste fase van het seizoen. De nummer 2, GJS, van de tweede fase kwam op bezoek op Bakestein en deze keer mochten we het op het hoofdveld uitvechten met deze leuke tegenstander. Met een aantal eerste klassers erbij lijkt de competitie nog iets sterker te zijn geworden en kunnen we ons gaan opmaken voor een paar leuke potjes!

Zoals gezegd trapte we af tegen GJS en we waren reeds gewaarschuwd voor de sterke en snelle aanval en het voetballend vermogen op het middenveld. In de bespreking werd hier iedereen nog eens op gewezen hoe dit te verdedigen. We kwamen in de eerste 15 minuten behoorlijk onder druk en niet aan ons eigen spel toe. Gelukkig stonden we verdedigend ons mannetje en zeker Jim speelde linksachter een sterke wedstrijd tegen de snelle nummer 10. Dus ondanks de druk kon GJS niet echt grote kansen creëren. Een keer waren ze er vandoor maar werden ze terecht terug gefloten voor buitenspel. Halverwege de eerste helft was het een van de eerste goede aanvallen die Groote Lindt op de mat kon leggen. Via snel spel kwam de bal in diepte bij Natu die iedereen te snel af was en ook de keeper het nakijken gaf. Zo was het een effectief Groote Lindt wat de voorsprong pakte. De wedstrijd kwam hiermee ook meer evenwicht en De Lindt was nu ook vaker op de helft van GJS te vinden. Met name Natu zorgde voor veel dreiging en ontsnapte ook vlak voor de rust weer aan de aandacht en kon alleen door een overtreding in de ‘16’ worden gestopt. De penalty was een prooi voor Jurre die de bal laag binnen schoot en niet veel later konden we met een comfortabele 2-0 aan de limonade.

De tweede helft pakte De Lindt de zaken gelijk energiek aan! Het publiek was nog niet geïnstalleerd of Natu jaagde met zijn tweede goal de bal hoog in de touwen uit een corner en breidde de voorsprong naar 3-0 uit. Het verzet van GJS brak even en via een slippertje van de keeper was het vrij kort daarna ook 4-0 door een schot van Jurre. De koek was nog niet op want nog niet halverwege de 2e helft was het na goed voorbereidend werk van rechts uiteindelijk eenvoudig afronden voor wederom Jurre die zijn derde van de wedstrijd liet noteren en de score op 5-0 zette. Hierna beet GJS weer wat meer van zich af en mocht ook de verdediging zich nog laten gelden. Met soms wat kunst- en vliegwerk werd de nul achterin gehouden deze wedstrijd. De Lindt had zelf ook nog enkele mogelijkheden om tot scoren te komen maar het bleef bij 5-0. Een toch wel iets geflatteerde uitslag gezien het spelbeeld wat een groot gedeelte van de wedstrijd behoorlijk in evenwicht was. Dat maakt echter voor Groote Lindt natuurlijk iets uit want het is een perfecte start van de derde fase.

Komende zaterdag mogen we al vroeg op pad! Uit spelen we reeds om 8:30 tegen VVAC JO13-1 uit Ottoland. Een ploeg die gezien de uitslagen niet misstond in de eerste klasse maar de derde fase toch in de tweede klasse uitkomt. Ook VVAC won hun eerste wedstrijd dus dat belooft een spannende pot voetbal!