• Groote Lindt JO13-1 geeft Sliedrecht geen enkele kans

 • Voor Groote Lindt JO13-1 stond de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht op het programma. De zgn rode-lantaarn drager in onze afdeling dus De Lindt was het aan de stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Echter van onderschatting mocht geen sprake zijn want nog niet zo lang geleden stond deze ploeg gewoon met 1-2 voor bij de koploper dus Groote Lindt is gewaarschuwd. 

  De eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Sliedrecht. Aanval na aanval kwam op de Sliedrechtse doelman af. Groote Lindt bepaalde het tempo en was deze wedstijd toch wel een maatje te groot. Opdracht was om deze keer wel de kansen af te maken die we zouden krijgen. Maar opnieuw stond het vizier niet goed afgesteld of was er een verdediger of de keeper een sta-in-de weg voor de aanvallers. De verdediging van Groote Lindt stond de eerste helft echter als een huis. Connor won zijn duels en bemoeide zich veelal met de aanval. Han speelde een sterke eerste helft en behield de rust aan de bal, Alyssa was het slot op de deur en liet niemand er doorheen en op links was het eerst Ruben en later Jim gaven die de rechtsbuiten geen enkele kans gaven. De verdediging sloot telkens goed aan waardoor het veld niet te groot werd en de middenvelders Finot, Jurre en Jacco veel druk konden geven en de nodige aanvallende impulsen ontwikkelden. Voorin bleken Senna, Fasile en Natu moeilijk af te stoppen. Nu zou je denken dat we met een mooie voorsprong de rust in zouden gaan maar wat we ook probeerde, we kregen de bal niet in het net. Een oude voetbalwet luidt dan dat de goal vaak aan de andere kant valt. Gelukkig stond Thomas paraat bij de enige gevaarlijk situatie voor onze goal. Het betekende dus ook dat we met een 0-0 stand de rust ingingen waarbij de blijdschap van Sliedrecht opvallend was. 

  In de rust is Han naar voren gedirigeerd om de het fysieke centrale duo meer weerstand te kunnen geven. Ook wilde we nog meer druk naar voren creĆ«ren om de goal af te dwingen. Sliedrecht werd steeds verder naar achteren gedrukt en zo speelde we op een veld van circa 30 meter lang. Na 4 minuten was het Natu die met een geweldige actie uiteindelijk de ban brak en de 1-0 maakte. Daarmee was ook het verzet gebroken van Sliedrecht. Twee minuten later was het namelijk opnieuw Natu die het net liet bollen en de 2-0 scoorde. Nu was het zaak om door te pakken en het verschil te maken. Het was Han die goed het overzicht hield en de bal keurig aflegde op Jurre die op eenvoudige wijze de 3-0 maakte. Sliedrecht kon niets anders meer dan tegenhouden en daar had het zichtbaar moeite mee. Groote Lindt oogde gretig en fit en was nog niet uitgescoord. Met twee goals van Natu werd de score verder uitgebouwd naar 5-0 waarbij respectievelijk Alyssa en Finot de assists verzorgde middels een fraaie pass.  En hoewel we nog een aantal keer in een zeer fraaie positie kwamen om te scoren moesten we een tijdje wachten. Fasile was ook nadrukkelijk op zoek naar zijn treffer maar hij kende veel pech in de afronding deze zaterdag. Het dichtst bij was hij nog met een schot op de lat. De 6-0 viel nog wel! Een schot van Jim was de keeper te machtig en op deze manier werd het verschil in kwaliteit toch nog duidelijk. De dubbele cijfers hadden bij wat meer precisie misschien zelfs wel gehaald kunnen worden want het feit dat onze keeper Thomas over de gehele wedstrijd 3x de bal heeft gehad zegt meer dan genoeg. Bij Groote Lindt ontbrak Levi vanwege een vervelende blessure. Wij hopen dat hij weer snel kan aansluiten! 

  Met deze overwinning mikt De Lindt nog steeds op een top 3 klassering in deze 2e klasse. Het kan daarvoor nog flink aan de bak want het moet nog tegen de nummer 3 en 2. Aanstaande zaterdag spelen we eerst uit tegen Dubbeldam waarna op woensdagavond RFC op bezoek komt op Bakestein waarbij ze mogelijk het kampioenschap kunnen pakken. 

  Eerst gaan we op Hemelvaartsdag echter naar onze buren van Pelikaan om daar deel te nemen aan een toernooi. 

  Voor de fotoreportage van de wedstijd tegen Sliedrecht klik hier