• Groote Lindt JO10-2 onterecht zonder punten

• Na een maand zonder voetbal stond er eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Dit keer mochten onze jongens en meiden aantreden tegen Oranje Wit.

Onze keeper Koen was net te laat terug van zijn vakantie waardoor Jayden Klootwijk vandaag de positie tussen de palen innam. Dit deed hij met verve.

Mirre stond op haar vertrouwde plek, centraal achterin. Centraal op het middenveld stond Jacco, de vleugels werden bezet door Nienke en Jayden. In de spits stond Jesse.

Na een korte warming up floot de strikte arbiter, met Dordtse roots, voor het begin van de wedstrijd waarna een waar voetbalgevecht ontstond.

Tomeloze inzet, onverzettelijkheid en goed verzorgd positiespel lagen aan de basis voor een licht veldoverwicht. In de beginfase resulteerde dit in een aantal fraaie mogelijkheden. Door goed keeperswerk en met behulp van het houtwerk was dit helaas niet direct zichtbaar op het scoreboard.

Door goed keeperswerk van onze goalie bleven goals van Oranje Wit ook geruime tijd uit. Toch moesten we uiteindelijk enkele tegengoals incasseren. Uit een snel genomen hoekschop lieten de Lindtenaren echter ook éénmaal het net bollen. Zodoende was de ruststand 3-1 in het voordeel van de Dordtse gastheren.

Ondanks de achterstand waren we eigenlijk best tevreden. De tevredenheid nam in de rust alleen maar toe omdat Nienke, afgelopen week 10 jaar geworden, een heerlijke traktatie had voor iedereen.

De tweede helft wederom hetzelfde spelbeeld. Combinaties over meerdere schijven en oog voor elkaar. Na een heerlijke aanval werd het zéér terecht 2-3. In het laatste kwart van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe en kregen we de deksel op ons neus toen we inspeelden op het "alles-of-niets" wat door het massaal opgekomen publiek werd gescandeerd.

Dat de score uiteindelijk opliep naar 6-2 mocht de pret niet drukken. Trainers, ouders, opa's en oma's zagen een Groote Lindt dat bereid is om arbeid te leveren, goed verzorgd positiespel speelt en een team dat plezier uitstraalt. Dat is, ondanks dat de resultaten na de winterstop ons niet gunstig gezind zijn, een groot compliment voor alle spelers.

Komende maandag staat de inhaalwedstrijd tegen EBOH op het programma. Uiteraard rekenen we weer op onze harde kern. Tot maandag!