• Groote lindt JO10 2 – ASWH Zaterdag 24-11-2018

  • Zwijndrecht- Op een koud, maar goed bespeelbaar veld is het (nog) kwakkelende Groote lindt JO10-2 verslagen door ASWH. In een gelijk opgaande streekderby  waren het de buren uit Hendrik Ido Ambacht die met 5-7 aan het langste eind trokken.

    Het goed ingespeelde Groote Lindt heeft dit seizoen moeite om het goede voetbal wat bij vlagen gespeeld wordt een hele wedstrijd vol te houden. Zo ook afgelopen zaterdag, met een 2-1 voorsprong werd de rust gehaald. Met goed combinatievoetbal werd de tegenstander onder druk gezet en werden de nodige kansen gecreëerd. Het vizier stond afgelopen zaterdag niet geheel op scherp, want uiteindelijk werden van de vele kansen er twee gepromoveerd tot doelpunt. 

    Na rust een ander spelbeeld. ASWH heeft de nodige tactische wijzigingen doorgevoerd. De fysiek sterke centrale verdediger wordt doorgeschoven en er word meer druk geven op de opbouw van "de Lindt". In een minder dan drie minuten wordt een 2-1 voorsprong omgebogen in een 2-4 voorsprong voor ASWH. Groote Lindt blijft proberen met verzorgt voetbal de achterstand te verkleinen. Dit lijkt na de laatste time out te lukken. Met nog drie minuten te spelen wordt het 5-6. In alles of niks offensief is ASWH uiteindelijk de gelukkige. Zij counteren vakkundig de eindstand op het score bord 5-7. Het antwoord op het fysiek sterkere ASWH heeft Groote Lindt afgelopen zaterdag niet gevonden. Maar als Groote Lindt blijft geloven in hun eigen spel, vertrouwen op hun techniek en misschien iets meer fighting spirit op de mat kunnen leggen dan gaan de resultaten vanzelf volgen.

    Overigens werd het doel verdedigt door de keeper van JO9-1 Connor Walsh. Hij heeft met een aantal prima reddingen Groote Lindt nog lang op de been kunnen houden. De vaste keeper van Groote Lindt (Koen van Die) was op  trainingsstage in Texel.

    Aanstaande Zaterdag speelt Groote Lindt de Derby uit tegen Pelikaan. Bent u een ochtendmens en houdt u van verzorgt voetbal??. U bent van harte welkom op het Pelidome, wedstrijd start om 8:30!