• Groote Lindt J09-2 speelt spannende wedstrijd bij Rijsoord.

Na een ontspannende trainingsweek in verband met de meivakantie  stond er vandaag (5 mei )  een derby op het programma, dit keer tegen Rijsoord.  We hadden  vandaag een paar personele wijzigingen.

• Jesse had zich afgemeld vanwege internationale trainingsverplichtingen op IBIZA.
    • Trainer Martijn had zich afgemeld omdat hij van een welverdiende vakantie aan het genieten was.

Aftrap was om 10.15  uur en het was prima voetbalweer.

Onze jongens en meiden begonnen uitstekend  aan de wedstrijd  en binnen 5 minuten had Jayden na mooi samenspel de 0-1 op het scorebord gezet.  Andere hoogtepunten in de eerste helft waren het harde werken voor elkaar en het oogstrelende combinatiespel tussen Koen, Mirre, Han, Jayden (2) en Nienke waarbij de bal snel van speler naar speler ging en van achteruit keurig werd opgebouwd.   Dit leidde uiteindelijk tot een 4-1 ruststand.

Voor de voetbalkenners werd in de rust de opstelling van een  1-3-1 omgezet naar een meer verdedigende  3-2 opstelling.  Dit had de trainer goed gezien en de spelers werden de juiste kant opgestuurd waarbij beetje bij beetje Groote Lindt ten aanval trok.

Wonderschoon

Halverwege de tweede helft speelde Groote Lindt  zeer effectief wat leidde tot 2 doelpunten van Han. De aanval die daaraan voorafging was bovendien wonderschoon, een vleugje tiki-taka in het Kraaiennest. Nadat Jayden  inspeelde, was het over vier schijven één keer raken waarna Han fraai raak schoot.

De wedstrijd eindigde in een kleine nederlaag voor Groote Lindt. Het motto vandaag was weer vooral genieten en we zagen bij vele spelers, trainer (!), ouders en supporters een glimlach van oor tot oor.

Tot slot natuurlijk een spannende penalty reeks waar onze keeper Koen zijn kwaliteiten liet zien. Na het handje schudden met Rijsoord en de scheidsrechter  gingen de jongens en meiden na het vieren van Nienke (zie foto) haar verjaardag  met een heerlijk gevoel richting kleedkamer.

Groote Lindt  J09-2 traint woensdag 9 mei voor de laatste keer in de aanloop naar het belangrijke toernooi donderdag as bij Pelikaan.  We rekenen natuurlijk op veel supporters.

Trots, trots en nog eens trots op deze kanjers.