• Groote Lindt in slotfase onderuit

 • In deze ronde van de districtsbeker een wedstrijd tegen tweede klasser Papendrecht voor Groote Lindt. Een uitdagende tegenstander voor “onze spelers” zeker omdat Papendrecht ongeslagen op kop van de ranglijst staat.

  In de eerste helft een gelijkwaardige en afwachtende wedstrijd waarbij het vertoonde spel door beide elftallen niet al te best was. Hier en daar ontstaan er wel mogelijkheden voor beide doelen waarbij het vizier niet voldoende op scherp staat. Max Klop was namens Groote Lindt nog het dichtste bij de openingstreffer maar wist één op één de Papendrechtse keeper niet te passeren.

  Na rust startte Groote Lindt direct fel met het doel om afstand te nemen van Papendrecht. De zwart-rode brigade van de in Zwijndrecht bekende trainer Johan Sturres had het moeilijk. De Papendrechtse verdediging kon een groot aantal op één volgende schoten op het doel niet verwerken waarbij het uiteindelijk Max Klop was die het net wist te vinden: 1-0.

  Papendrecht liet het er niet bijzitten en zette aan om de achterstand ongedaan te maken. Groote Lindt moest terug en Papendrecht kwam via een mooie aanval op gelijk hoogte: 1-1. Met nog 10 minuten speeltijd leek Papendrecht de overwinning binnen te slepen: 1-2.
  Echter Groote Lindt toonde veerkracht en strijde voor een goed resultaat. Na een uitstekend genomen vrije trap tastte de Papendrechtse keeper mis en kon Wouter Jansen de gelijkmaker binnen koppen: 2-2.
  Met nog slechts enkele minuten speeltijd ging Lindtenaar Max Klop op de laatste Papendrechtse verdediger af, de Papendrechtse speler maakte hierbij, volgens alle aanwezige Lindtenaren, een overtreding. Echter de scheidrechter van dienst wuifde de situatie weg waar zeker een (rode) kaart op z’n plaats was geweest.

  In de extra tijd brak Groote Lindt uiteindelijk toch waardoor Papendrecht via de 2-3 en ook nog de 2-4 de overwinning mocht meenemen naar sportpark Slobbegors.

  Debutanten
  Tijdens de wedstrijd konden ook de O23-spelers Sven en Björn Geene hun debuut voor Groote Lindt 1 maken. Weer twee spelers vanuit de jeugdopleiding van Groote Lindt die op de deur kloppen van ons eerste elftal.

  Zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Groote Lindt, als voor de competitie, het verrassend goed gestarte Klundert naar Zwijndrecht komt (aanvang 14.30 uur).