• Groote Lindt grijpt op ongebruikelijke manier de overwinning

 • Op een – overigens prima bespeelbaar – bijveld van de Alblas wist Groote Lindt op een vreemde manier en ook wel vervelende manier een belangrijke 3 punter te behalen.

  Ver in blessure tijd, nadat een speler van zowel de Lindt als de Alblas een blessure behandeling hadden moeten ondergaan, werd het spel op de middenlijn voortgezet met een scheidsrechtersbal. Patrick Tukker die de bal richting Marvin Otte, keeper van de Alblas, zou schieten deed dat echter te hard en zag tot zijn eigen en ieders verbazing en ontsteltenis van de Alblas de bal over de – wel heel erg ver voor zijn doel staande – Otte vliegen.

  Doordat hij in een flits een juich gebaar maakte, leek het allemaal voorbestemd te zijn. Niets was minder waar. Beter was geweest om onmiddellijk excuses aan te bieden en in de laatste 30 seconden de Alblas een doelpunt cadeau te doen. Maar ja, dat is een makkelijke constatering de volgende dag, maar tijdens zo’n hectische laatste minuut worden die overwegingen niet zo makkelijk gemaakt.

  En hoewel de frustratie van de Alblas begrijpelijk was, waren de taferelen na afloop niet fraai toen de hele ploeg zich op Tukker stortte. Het moge duidelijk zijn dat Groote Lindt blij is met de punten maar dat we liever in op ‘normale’ wijze gescoord hadden. Patrick was er achteraf uiteraard ook niet blij mee, maar het feit was al geschied.

  Een reguliere winning had er overigens zomaar ingezeten, want nadat beide ploegen met een 1-1 stand de pauze ingingen, was het de Lindt die in de 2e helft het beste van het spel had en het een aantal grote kansen verprutste om de 1-2 aan te tekenen. De Lindt, dat veel beter voor de dag kwam dan afgelopen weken, was met een 1-1 gelijkspel natuurlijk ook content was geweest.

  De ploeg trok uiteindelijk toch aan het kortste eind door een niet bedoeld doelpunt vanuit het niets. Overigens had een gelijkspel de Alblas ook niet echt geholpen in de race om het kampioenschap en zou een puntendeling de Lindt ook al veel geholpen hebben om weg te blijven van de nacompetitie.