• Groote Lindt doet uitstekende zaken na overwinning op DFC

• Na het uitstekende trainingskamp onder de portugeese zon in Albufeira staat Groote Lindt aan het begin van de 2e seizoenshelft. Op een koud  sportpark Bakestein en op een moeilijk bespeelbaar veld wordt het Dordtse DFC ontvangen. Met de zieke Nick de Zeeuw niet aanwezig start Groote Lindt voorvarende wedstrijd. Direct in de 3e minuut een grote kans waarvan Tom Koetsenruijter geen gebruik wist te maken. Enkele minuten daarna kon ook Nassir el Arboui een grote mogelijkheid niet benutten. DFC was daarin tegen efficiënter. Een foutieve pass werd door DFC onderschept en na een individuele actie wist DFC het net te vinden 0-1. Direct daarna legt een DFC-speler aan op de rand van de 16 meter voor een doelpoging. Door het slechte gladde veld glijdt hij uit en komt de bal voor de voeten van een DFC-aanvaller die direct uithaalt 0-2. Groote Lindt is echter niet in paniek en probeert voetballend onder de druk en achterstand uit te komen.  Met als resultaat dat Tom Koetsenruijter de 1-2 kon aantekenen in de 32e minuut. Daarna sloeg de vlam in de pan na een trappende beweging van een DFC-speler zonder dat de bal in de buurt was. Na het opstootje wat daarna volgde toonde de scheidsrechter resoluut de rode kaart voor de DFC-speler.  Groote Lindt was "los" en wist nog voor rust de 2-2 en de 3-2 te maken.  Na rust een éénzijdig  wedstrijdbeeld met een dominant Groote Lindt tegen de 10 DFC-spelers. Gevolg was een verdiende 5-3 eindstand die tot vreugde leidde in de Groote Lindt kleedkamer waar het clublied eindelijk weer eens klonk. Aangezien beide concurrenten EBOH en De Alblas niet de drie punten konden bijschrijven blijft Groote Lindt meedoen om de prijzen in de sterke 3e klasse C.

Dinsdag 30 januari speelt Groote Lindt in de 2e ronde tegen Overmaas in Rotterdam (aanvang 20.00 uur). Daarna volgt  voor de competitie de wedstrijd in en tegen de nieuwe koploper Streefkerk (aanvang 14.30 uur)