• Groote Lindt 6 komt tekort tegen IFC 6

• Geen wedstrijden in de A-categorie maar wel in de B-categorie en dus een verslag van een wedstrijd uit de “lagere senioren”.  Voorafgaand was de wedstrijd Groote Lindt 6 tegen IFC 6 niet benoemd als een topper in de reserve 5e klasse. Groote Lindt heeft vier punten gesprokkeld uit  acht wedstrijden en IFC is het elftal met uitsluitend overwinningen: 12 punten uit nog maar 4 wedstrijden. Direct vanaf de aftrap was het niveauverschil duidelijk. Met een flink aantal oud eerste elftalspelers liep IFC over van de voetbalervaring. In de eerste minuten van de wedstrijd was het balbezit dus voor IFC wat tot een drietal goede mogelijkheden tot scoren kwam.  Groote Lindt kwam niet van de eigen speelhelft  af moest zich beperken tot verdedigen. Zoals verwacht was het IFC dat als tot scoren kwam. Vanaf het middelveld werd de lopende IFC-speler aangespeeld en deze wist keeper Bol te passeren: 1-0. Daarna ging het snel met 2-0 en 3-0 voor IFC. Een monsterscore hing in de lucht maar het was Groote Lindt wat iets terug wist te doen. Met een vlammend schot werd de Ambachtse keeper verslagen: 3-1. Het had voor rust nog mooier kunnen worden voor Groote Lindt. De prima en rustig leidende scheidsrechter wees naar de stip na een overtreding op een Lindtenaar in de beruchte 16-meter. Echter middenvelder Shane wist het kadootje niet uit te pakken en hierdoor bleef de aansluittreffer uit. IFC ging rustig verder met aanvallen en kwam vlak voor rust op een comfortabele 4-1 voorsprong. Na rust kwam Groote Lindt meer aan vooruit voetballen toe en kon IFC van de eigen goal afhouden. Het bleef dan ook lange tijd een doelpuntloze tweede helft en was er een meer gelijkwaardige wedstrijdbeeld. De afsluiting was 10 minuten voor het einde van de wedstrijd uiteindelijk toch voor IFC met de 5-1 als eindstand. IFC 6 is duidelijk, naast het ook nog ongeslagen Rijsoord 6, een titelkandidaat in deze competitie. Groote Lindt 6 verliet na een prima tweede helft toch met een goed gevoel sportpark Schildman. Volgend weekend weer een wedstrijd voor de mannen van “het zesde”. Dan zo vlak voor de winterstop een uitwedstrijd naar Wieldrecht 6 in Dordrecht.