• Groote Lindt 2 redt het niet

 • In de nacompetitie voor het behoud van het reserve eerste klasse niveau heeft Groote Lindt 2 het niet gered tegen de reserves van Nieuw Lekkerland om de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken. Ondanks een tussentijdse 3-0 voorsprong werd er met 3-5 verloren en is degradatie helaas een feit.

  Op de bloedhete zaterdag 18 juni begonnen beide teams aan de wedstrijd vooraf met vuurwerk langs het veld van beide kanten. Eigenlijk vanaf het beginsignaal nam Nieuw Lekkerland het initiatief maar was het Groote Lindt dat bij zijn eerste aanval na 6 minuten de score opende. Een voorzet van de sterk spelende Max Spruit werd doorgekopt en Jeffrey Burghouwt tikte hem binnen 1-0. Na een kwartier spelen was de totaalstand in evenwicht. Na een goede aanval was het Max Spruit die doeltreffend afrondde 2-0.
  Een drietal minuten later opwinding aan de andere kant. Opeens kon Meijer doorgaan won het duel van onze uitgekomen keeper Roland Rijckevorst en werd schijnbaar door een teruggesnelde verdediger in het strafschopgebied neergelegd. Van enige afstand besliste de scheidsrechter penalty en een rode kaart. Zijn eerste assistent riep hem echter naar de zijlijn en na overleg werd de beslissing teruggedraaid en kreeg Groote Lindt een vrije trap. De assistent scheidsrechter had namelijk een overtreding van de Nieuw Lekkerland aanvaller geconstateerd. De assistent trainer van Nieuw Lekkerland ging daarop verhaal halen bij die assistent en werd daarvoor beloond met een door hem zelf ook toegegeven terechte rode kaart.
  Met de gelijke totaal tussenstand zette de Alblasserwaarders aan. Buitenkant paal, stijlvolle redding van onze keeper en Sven Geene op de doellijn voorkwamen echter de aansluittreffer. Dan drie minuten voor de rust een goede combinatie tussen Joydon Balootje met de voorzettende Niels Poppeliers en via een verdediger kwam de bal voor de schietgrage voeten van Jeffrey Burghouwt, die de bal binnentikt 3-0. Wat een weelde en Groote Lindt in polepositie.
  Dan op slag van de rust is de organisatie even weg en de spits van Nieuw Lekkerland kan zo doorlopen richting ons doel en blijft koel 3-1.

  Na de rust is de dadendrang van De Lindt eigenlijk over. De tegenstander blijkt fitter en scoort de 3-2 en met een prachtig afstandsschot in de kruising ook de gelijkmaker. Even later scoort hun spits met zijn tweede zelfs de 3-4. Met nog een kwart wedstrijd te gaan, is het geloof op een positief resultaat, met nu weer drie doelpunten achterstand, nu natuurlijk helemaal weg en in de blessuretijd zorgt een invaller aan de zijden van de gasten zelfs nog voor de 3-5 eindstand.

  Nieuw Lekkerland 2 promoveert hierdoor naar de reserve eerste klasse. Groote Lindt 2, dat in het seizoen 18-19 nog uitkwam in de reserve hoofdklasse degradeert helaas naar de reserve tweede klasse.

  De basis van het team van trainer Arno Bellaard van Groote Lindt 2: Roland Rijckevorst; Sven Geene, Victor Vucetic, Lucas Vrijhof, Daan Simic, Devon Bezemer, Bodhi Kraayeveld, Max Spruit, Tom Koetsenruijter, Jeffrey Burghouwt en Niels Poppeliers.

  Cees van Heeren