• Groote Lindt 2 en ASWH 2 remiseren

 • In een inhaalwedstrijd in de reserve hoofdklasse kwamen de reserves van Groote Lindt en ASWH dinsdagavond 7 mei tot een 2-2 remise. Beide ploegen schoten met dit gelijke spel niet veel op. ASWH blijft derde in de stand nu met één punt voorsprong op de nummer vier, terwijl Groote Lindt op de 14e en laatste plaats blijft staan en de achterstand op de nummer 13 tot op vier punten brengt.
   
  Bij ASWH stonden in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zaterdag 4 mei twee andere spelers in de basisopstelling. Vince van Dongen en Serkan Tanriseven keerden terug in de basis. Quillan Donata was geblesseerd en Dominique Lopes begon als wisselspeler.
  Bij Groote Lindt ontbrak o.a. de voor vijf competitie doelpunten goed zijnde Bodhi Kraaijeveld in de selectie.

  Zoals de meeste ploegen tegen ASWH 2 doen of ertoe gedwongen worden: inzakken en compact staan en gokken op snelle counteraanvallen. Dit deed ook Groote Lindt 2 met de beide aanvallers Den Boer en Weijer. In de absolute aanvangsfase was echter wel de eerste kans voor de thuisploeg, maar Den Boer zocht het doel te hoog. Hierna nam ASWH het heft in handen en creëerden meerdere goede mogelijkheden via Tanriseven, Plaisier en Yonus. Over halfweg de eerste helft een snelle aanval van de ploeg uit Zwijndrecht en na een voorzet van Koetsenruijter was het Weijer, die de 1-0 binnenschoot. Dat was ook de ruststand.
   
  Na een kwartier spelen in de tweede helft opnieuw een goede aanval van Groote Lindt en nu was het Den Boer, die met zijn 9e competitietreffer, de ploeg uit Zwijndrecht op een niet verwachtte en redelijk comfortabele 2-0 voorsprong bracht. ASWH wisselde hierna aanvallend en bracht o.a. de boomlange Ridderhof als spits in het veld. Na een overtreding op de rand van de 16 meterzone was het Zichem die de bal vervolgens fraai buiten bereik van doelman Rijckevorst binnenschoot 2-1. ASWH bracht nog een extra aanvaller in het veld en kreeg ook kansen. In de counter kreeg ook Groote Lindt nog een schitterende kans, waarbij de bal naast het doel ging.
  Enkele minuten voor het einde van de 90 minuten viel de gelijkmaker. Aan de zijkant van het veld op ruim 25 meter afstand mocht Zichem een vrije trap nemen, hij plaatste de bal over de hele en bij de verre paal tikte de topscorer van ASWH Dylan de Melo da Silva Goncalves de bal tegen het net 2-2.

  Opnieuw bleef Groote Lindt 2 op thuisveld 3 ongeslagen. Echter beide teams keken met gemengde gevoelens terug op de puntendeling. ASWH, dat thuis met 5-0 gewonnen had, had vooraf vast gerekend op een overwinning, maar kwam goed terug na een de achterstand. Voor Groote Lindt is dit in feite een bonuspunt, maar baalden, dat ze de voorsprong niet hadden kunnen vasthouden.

  Zaterdag 11 mei a.s. ontvangt ASWH 2 om 12.00 uur de nummer voorlaatst LRC Leerdam 2. Groote Lindt 2 speelt dan op het zelfde tijdstip wederom een thuiswedstrijd en wel tegen de nummer elf in de stand Hardinxveld 2.

  Groote Lindt 2 ?? ASWH 2: 2-2 (1-0)
  37. 1-0 Martin Weijer, 60. 2-0 Robin den Boer, 67. 2-1 Shakur Zichem en 87. 2-2 Dylan de Melo da Silva Goncalves.
  Opm. scheidsrechter J.C.S. van der Meulen uit Nieuw Lekkerland leek lang de kaarten op zak te kunnen houden, maar was in de 2e helft genoodzaakt er toch drie in totaal (Groote Lindt 2, ASWH 1) te geven.

  De spelers van Groote Lindt 2 waren: Roland Rijckevorst; Rick van Namen, Mark van Namen, Robin den Boer, Rowdy Lingen, Mathijs Fawzi, Martin Weijer, Devon Bezemer, Pim Opraus, Julien van Pelt en Tom Koetsenruijter. Invallers: Maarten ten Hove, Gerald Verhoef, Germain van de Werp en Bas van Kempen.

  De spelers van ASWH waren: Thomas de Ruiter; Vince van Dongen, Martijn Daane (60. Luuk Admiraal), Lex de Gier, Hamdi Yonus (60. Raoul Ridderhof), Liomar Jennie, Tim Plaisier (55. Dominique Lopes), Shakur Zichem, Ruben Agostinho, Serkan Tanriseven (75. Dylan de Melo da Silva Goncalves) en Jeremy Boshart.