• Vrijdag 4 oktober gratis cursus: hoe krijt je een veld?

 • Tot dit seizoen was Kees Kessels onze steun en toeverlaat voor het krijten van onze velden. Zoals je wellicht hebt gezien wordt Kees steeds slechter ter been en heeft hij de taak "velden krijten" teruggelegd in de vereniging. Wij zijn Kees erg dankbaar, dat hij vele jaren deze taak op zich heeft genomen en zijn nu aan het kijken hoe we eea het beste kunnen gaan inregelen.

  Hoe nu verder? Een veld moet zeker 1x per 2 weken worden gekrijt. Wanneer dit wordt bijgehouden, dan duurt het krijten ongeveer 30 minuten. We hebben vier velden, dus reken maar uit hoeveel tijd dit op jaarbasis kost. Op dit moment hebben wij een aantal vrijwilligers bereid gevonden om de velden te krijten. Maar gezien de structurele tijdsbesteding zijn we op zoek naar meer vrijwilligers die periodiek willen meehelpen.

  Uiteraard hebben we een App groep waarin we het werk verdelen, dus je hebt zelf invloed wanneer en hoe vaak jij kunt helpen. Je bepaalt zelf op welk moment van de dag en op welke dag van de week een veld wordt gekrijt. Eea wordt mede ingegeven door de wedstrijden en trainingen die die week plaats vinden.

  Maar laten we beginnen bij het begin: hoe werkt dat krijten precies? Dit is de reden, dat we op vrijdag 4 oktober een cursus "velden krijten" gaan organiseren. Om 17.30 zorgen we dat er op de club pizza's worden bezorgd zodat we als groep eerst kennis kunnen maken onder het genot van een hapje en een drankje.

  Na de pizza wordt uitgelegd wat er nodig is voor krijten, wat er allemaal bij komt kijken en hoe we eea weer netjes opruimen. Wij rekenen er op dat we aan de huidige groep meerdere krijters kunnen toevoegen. Samen zijn we de vereniging en samen kunnen we het werk verdelen. Wil jij helpen? Fijn. Stuur even een mail naar info@grootelindt.nl met daarin je 06 nummer, dan voegen we je direct toe aan de app.

  Tot 4 oktober!