• Gemakkelijke middag voor Groote Lindt

  • Na de 1-1 van vorige week zaterdag was het voor Groote Lindt noodzakelijk om weer een keer te volle drie punten te behalen om de tweede plaats in de competitie te behouden. Rode lantaarndrager De Fendert zou daar voor de ideale tegenstander kunnen zijn.

    Groote Lindt was dan ook de favoriet op de overwinning op Sportpark Bakestein. Op het kunstgras was het de thuisploeg die direct de aanval zocht en het meeste balbezit mocht koesteren. Tijdens één van de aanvalsgolven raakte de bal van dichtbij de arm van een De Fendert-verdediger en wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Hicham Bachau wist echter de strafschop niet te verzilveren door vol op de paal te schieten. Voor rust kon Groote Lindt de ban echter wel breken door een goal van clubtopscorer Moustakin Atlagh na voorbereidend werk van Wesley de Hoog: 1-0. Op slag van rust wist Mourad Afras het doel te vinden voor een comfortabele ruststand van 2-0.

    Na rust een Groote Lindt wat op zoek ging naar meer goals. De Fendert kon het verdedigend niet meer bol werken en zo waren er nog vier goals te bewonderen gedurende de tweede helft. Eerst was het Moustakin Atlagh die zijn tweede van de middag kon maken (3-0), daarna plaatste Hicham Bachau van buiten de zestien meter over de keeper in het lege doel (4-0). Ook verdediger Koen Maes pakte een goal mee door geheel vrijstaand de 5-0 binnen te koppen. Het slotakkoord was voor Wesley de Hoog die vanuit een individuele actie de 6-0 kon binnen schieten.

    Een prima opsteker voor Groote Lindt wat de komende weken moet aantonen terecht op de tweede plaats van de competitie te staan. Met achter elkaar Klundert (uit) ZBC’97 (thuis) en Internos (uit) zijn het beslissende weken in de competitie