• Eindelijk weer winst voor Groote Lindt

• Klap op klap kreeg Groote Lindt de afgelopen weken sportief te verwerken. Met als laatste dreun het verlies in de door-de-weekse inhaalwedstrijd tegen SSS. In de resterende 9 minuten speeltijd wist SSS toch de winnende te maken: 1-2 (1-1).

Afgelopen zaterdag kwam de huidige nummer 7 van de competitie op bezoek in Zwijndrecht: Zwarte Pijl. Niet zomaar een tegenstander om eens een flinke overwinning op te behalen. Op een nat, grijs en dus triest sportpark liet Groote Lindt echter zien dat het kan strijden voor een overwinning als het voetballend niet lukt. Zonder de steun van de supporters moest Groote Lindt in de eerste minuten van de wedstrijd direct achteruit. Zwarte Pijl begon voortvarend aan de wedstrijd wat dan ook direct resulteerde in een aantal goede scoringsmogelijkheden voor het elftal uit Rotterdam-Oost. Met kracht en veel inzet kreeg Groote Lindt in de loop van de eerste helft meer grip op het spel van de bezoekers zonder zelf echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd met scoringsmogelijkheden aan beide kanten van het speelveld. Met nog 15 minuten te spelen werd de doorgebroken Max Klop door een Rotterdamse verdediger onreglementair gestopt. De scheidsrechter van dienst zag er echter een gele kaart in waar een rode kaart ook op z’n plaats was geweest. De gegeven vrije trap werd prachtig gekruld en belande vol op kruising van het doel van Zwarte Pijl. Vanuit de rebound wist Max Klop de bal weer richting doel te schieten. Aan alle discussie, bal wel of niet over de lijn, maakte Wesley de Hoog een einde door de bal definitief over de doellijn te werken: 1-0. In de laatste minuten een vol op de aanval spelend Zwarte Pijl en een fel verdedigend Groote Lindt. Na een tweede gele kaart voor een Rotterdamse speler moest Zwarte Pijl met 10 spelers op zoek naar de gelijkmaker. Met kunst en vliegwerk wisten de 11 van Groote Lindt na 7 minuten blessuretijd de overwinning binnen te slepen. Tevreden maar vooral opgelucht zochten alle Lindtenaren de warme kleedkamer. Wanneer de volgende competitiewedstrijd wordt gespeeld is volkomen onduidelijk. Vanwege de corona-maatregelen mag er de komende weken niet worden getraind na 17.00 uur. De KNVB besluit deze week welke gevolgen dit heeft voor het competitieverloop. Met nog twee speelrondes te gaan lijkt een vervroegde winterstop één van de mogelijkheden.