• De Lindt sleept punt uit het vuur bij EBOH

• Op het kunstgras van koploper EBOH speelde Groote Lindt de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.  De Lindt had zelf mede-koploper kunnen zijn, maar het verspeelde de laatste wedstrijden veel punten tegen teams die onder aan de ranglijst staan en dus was het zaak om het tij te keren om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

In de eerste helft was het vooral EBOH dat het spel dicteerde, maar omdat het verdedigend goed stond bij de Lindt en keeper Raymond Klootwijk enkele keren met een knappe redding een treffer voorkwam, kwam EBOH niet tot scoren.  In balbezit was de Lindt niet bij machte enig gevaar te stichten en mocht het blij zijn met de 0-0 ruststand.

Na de rust schakelde EBOH nog een tandje bij en kreeg het enkele zeer grote kansen, maar het leidde niet tot doelpunten.  De Lindt, dat als team voor elke meter streed,  kwam er geregeld snel uit en begon zelf ook kansen te krijgen. De grootste kans was voor Patrick Tukker die na een goede counter de buitenkant van de paal raakte.  En hoewel wellicht niet verdiend, had het zomaar de 0-1 kunnen betekenen.

Omdat EBOH ook in de slotminuten de kansen niet benutte eindigde de wedstrijd in Dordrecht zoals deze begonnen was en was de conclusie dat de Lindt een punt gewonnen had.  Een compliment voor de enorme inzet van het hele team, maar in aanvallend opzicht zijn er nog wat stappen te maken. Door het gelijke spel eindigt de Lindt het eerste deel van de competitie met 16 punten uit 11 duels, hetgeen een 5e plek op de ranglijst betekent.

In de winterstop zal het team zich in Portugal dmv een 4-daags trainingskamp en diverse oefenwedstrijden prepareren voor het tweede deel van de competitie, waarin nog van alles mogelijk is. De Lindt staat 5 punten achter op EBOH, dat koploper blijft.  De eerste wedstrijd is op 27 januari thuis tegen het de laatste weken zeer goed presterende DFC.