• Bericht van een voetballiefhebber: Groote Lindt - ASV Arkel

 • Zaterdagmiddag, meestal besteed ik deze om te kijken naar het eerste elftal van Groote Lindt. Uiteraard ben ik niet geheel onpartijdig, maar ik ben wel objectief. Natuurlijk hoop ik altijd dat Groote Lindt wint, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Ik ben al tevreden als ik een leuke wedstrijd zie en dat de spelers er alles aan doen voor een goed resultaat. Winnen is dan mooi meegenomen maar voor mij een bijzaak.

  Zo zat ik ook op 1 december weer op de tribune. De topper tegen ASV Arkel in de afdeling zuid 3C, stond op het programma. Vanwege de regen was er veel publiek van beide teams op de tribune aanwezig. Beide teams hadden tot nu toe 9 wedstrijden gespeeld en beiden hadden 21 punten bij elkaar gespeeld. Het was dus de gedeelde nummers 1 tegen elkaar en de teams werden vooraf op de voet gevolgd door 3 teams die op 1 of 2 punten stonden. Voldoende argumenten dus voor beide teams om er vol tegen aan te gaan vanmiddag.

  En wat een middag is het geworden. Wat heb ik vanmiddag enorm genoten. En waarvan heb ik dan zo genoten vanmiddag.

  Dat was niet van de wedstrijd. Deze was niet bijzonder. Het leek er op dat beide teams per se niet wilden verliezen. Het leek er op dat beide trainers voor zekerheid achterin hadden gekozen. Een paar kansen voor beide teams waarin de verdedigers de baas waren over de aanvallers en twee geweldige keepers op doel. Groote Lindt was de gelukkigste door 1x te scoren en helaas voor Arkel lukte hen dat niet.

  Maar waar heb ik dan zo van genoten. Ik heb genoten van iets wat ik de laatste jaren niet zo veel meer tegen kom in het amateur- en jeugdvoetbal. Ik heb namelijk genoten van het RESPECT voor elkaar op, naast en om het veld. Ondanks dat het vandaag echt ergens om ging, de koppositie, heb ik twee teams gezien die respect voor elkaar hadden. Uiteraard waren er stevige duels, maar nooit gemeen of met de bedoeling om elkaar te raken. Ik heb geen getreiter op het veld gezien, geen opstootjes na een overtreding. Alhoewel bijna dreigde er één keer een opstootje maar dat werd door de spelers onderling opgelost.

  Maar ik heb nog meer genoten. Namelijk van beide trainers en hun staf. Ik word altijd moe van die trainers en leiders die denken dat ze alles kunnen maken. Die constant tegen de scheidsrechter lopen te ouwehoeren om deze te beïnvloeden. Ik weet natuurlijk niet hoe de trainer van Arkel dat in andere wedstrijden doet maar vandaag zag ik twee trainers die alleen met hun eigen team bezig waren. Alleen hun eigen team coachte en niet op alles reageerde op wat de tegenstander verkeerd deed of als de scheidsrechter, naar hun oordeel, een foute beslissing had genomen.

  Als laatste heb ik nog genoten van beide supporters groepen. Uiteraard waren deze het niet altijd eens met de grensrechter van de tegenstander en werd er nog wel eens geprotesteerd. Maar buiten het geroep van het bekende NEEEE werden de grensrechters aardig met rust gelaten. En ook de sfeer tussen beide supportersgroepen was redelijk gemoedelijk.

  Bij dezen wil ik de besturen van ASV Arkel en van Groote Lindt complimenteren met het gedrag van hun spelers, technische staf en supporters. Al met al heb ik dus genoten vanmiddag al kan ik mij voorstellen dat Arkel een aardige kater heeft overgehouden aan de uitslag.

  Tot slot wens ik iedereen nog een leuk seizoen verder.

  Een voetballiefhebber.