• Bekerstrijd tussen 90 jarige verenigingen

 • Hoewel er op zaterdag 7 september pas de 2e bekerpoulewedstrijd op het programma staat, is het geen boude uitspraak om te voorspellen, dat de winnaar van het duel tussen Groote Lindt 1 en ASWH 2 zich als poule bekerwinnaar zal gaan plaatsen voor de volgende bekerronde. Beide teams wonnen immers hun eerste bekerwedstrijd zeer ruim. Opvallend en leuk is het feit, dat beide bevriende verenigingen afgelopen maand augustus hun 90 jarig bestaan hadden. ASWH op 1 augustus en Groote Lindt op 19 augustus 1929.
   
  Groote Lindt
  De voetbalvereniging Groote Lindt is dus opgericht op 19 augustus 1929 en zal dit heugelijke jubileum gaan vieren op 14 september met onder meer een wedstrijd tegen FC de Rebellen (oud-profs). De vereniging kent momenteel 7 seniorenmannenteams die in KNVB verband gaan uitkomen. Onze tegenstander, het eerste zaterdagelftal, gaat voor zijn vierde actereenvolgende seizoen uitkomen in de derde klasse. In de vorige drie seizoenen werd er steevast in het linker rijtje geëindigd. In het seizoen 1997-1998 kwam het vlaggenschip van de vereniging zelfs nog eenmalig uit in de hoofdklasse. Afgelopen seizoen 2018-2019 eindigde de ploeg op de 4e plaats in de 3e klasse C van Zuid 1. Dit betekent, dat ze in het huidige seizoen ook weer uitkomen in de derde klasse, maar deze keer in 3C van West 2. Ten opzichte van het vorige seizoen vertrokken er zeven selectiespelers. Echter toch kwam men versterkt uit de overschrijvingsperiode. Er konden namelijk liefst 16 nieuwe selectiespelers verwelkomd worden. Hieronder Juhtlen Castillo en Tim Willemstein van zondag hoofdklasser IFC en Kevin Zimmerman van SSW. Tot nog toe werd er geoefend tegen Papendrecht (3-2), VOB (7-0) en Bolnes (5-3). Tevens werd er op zaterdag 24 augustus deelgenomen aan een toernooi om het Zwijndrechts kampioenschap met als resultaten: VVGZ (1-1), Heerjansdam (1-1), Pelikaan (0-1) en ZBC´97 (3-0). Afgelopen zaterdag wonnen ze hun eerste bekerwedstrijd bij en tegen GSC/ODS met 1-8. Nasir el Arbaoui 3x, Burghouwt, Domacasse (ex FC Dordrecht am), van Pelt, De Zeeuw en Zimmerman kwamen tot scoren. De erkende schutter Michael Slingerland (vorig seizoen in de competitie 23x succesvol) kwam daarin niet tot scoren.

  ASWH 2
  De reserves van het dit seizoen in de tweede divisie uitkomende ASWH uit Hendrik Ido Ambacht komen al 22 seizoenen uit in de reserve hoofdklasse. Dit is de hoogst mogelijke afdeling voor tweede elftallen. In deze klasse werden ze liefst 12 keer afdelingskampioen. In 2011 kroonde ASWH 2 zichzelf zelfs tot algeheel kampioen van Nederland voor reserveteams. Geen enkel ander team uit deze reserve hoofdklasse zaterdag van Zuid 1 is daarin ooit geslaagd. Vorig seizoen eindigden ze op de 3e plaats in de reserve hoofdklasse. Dit seizoen is Ed Ridderhof de trainer en slechts vier spelers maken dit seizoen nog maar deel uit van de selectie in vergelijking met het vorige seizoen.  Ze speelden twee oefenwedstrijden in de voorbereiding, die beide verloren gingen: Zwammerdam (1-2) en Barendrecht 2 (3-5). Afgelopen zaterdag 31 augustus wonnen zij hun eerste bekerpoulewedstrijd met 5-0 tegen De Alblas. Doelpuntenmakers waren Vince van Dongen 2x, Jennie, Oehlers en Daane.

  Historie
  In dit bekertoernooi troffen beide teams elkaar twee keer eerder. In het seizoen 2011-2012 won ASWH 2 in oktober redelijk eenvoudig met 5-1. In het seizoen 15-16 eindigde de wedstrijd ook in oktober in een 3-3 gelijkspel. Josiemar van de Werp scoorde toen o.a. twee maal voor de Ambachters. Voor Groote Lindt maakte de genoemde Slingerland een hattrick. ASWH won vervolgens met de strafschoppen serie.
   
  De wedstrijd op Sportpark Bakestein begint zaterdag 7 september om 14.00 uur.
  Hopelijk komen vel toeschouwers op deze derby af.

  Cees van Heeren