• Wedstrijdverslag Groote Lindt JO9-1 - ASWH JO9-2 (zaterdag 2 september 2017)

• De supporters van Groote Lindt verwachtten vooraf een zware bekerwedstrijd tegen ASWH, maar Boaz, Mirre, Kadir, Ibrahim, Levi, Thomas en Devon lieten al meteen zien wat ze waard waren; kort na het begin van de wedstrijd kwamen ze er aan de rechterkant goed uit en waren ze al dicht bij een doelpunt. Het schot van Kadir kon echter nog door de keeper kon worden omgezet een hoekschop. Een minuut later was het aan de linkerkant wel raak na een hard schot van Levi: 1-0!

ASWH probeerde vervolgens de score direct gelijk te trekken, maar Devon, die het doel in de eerste helft verdedigde, stond op de goede plek. Kort daarna kwam Groote Lindt op 2-0: Ibrahim bracht de bal in het spel na een uitbal en vervolgens scoorde Levi opnieuw.

Na dit tweede doelpunt zette ASWH flink aan en werd de verdediging van Groote Lindt meerdere keren op de proef gesteld. Even leek deze de druk van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht te kunnen weerstaan, maar uiteindelijk scoorde ASWH dan toch. Devon redde in eerste instantie nog wel, maar daarna was het van dichtbij toch raak.

Groote Lindt liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door dit tegendoelpunt en bouwde de voorsprong in de 9e minuut al weer uit naar 3-1. Ditmaal was het Kadir die de bal vanaf rechts binnen schoot, nadat een voorafgaand schot van Ibrahim nog werd gekeerd door de keeper van ASWH.

Het antwoord van ASWH volgde kort na de eerste time-out van het seizoen: de bal belandde op ongelukkig wijze voor de voeten van de tegenstander en daarna in het doel van Groote Lindt. Nadat er ook nog een bal van ASWH in het zijnet belandde nam Groote Lindt het initiatief gelukkig weer over en werd het doel van ASWH flink onder vuur genomen. Levi schoot vanaf links op de keeper en Mirre was dichtbij een doelpunt na een hoekschop, Thomas schoot van afstand eerst via een speler van ASWH naast het doel en zag zijn tweede afstandsschot net door de keeper naast worden getikt. ASWH kwam er daarna weer gevaarlijk uit, maar Devon voorkwam opnieuw een tegendoelpunt.

Groote Lindt leek de rust in te gaan met een comfortabele voorsprong van twee doelpunten, nadat Levi zijn derde doelpunt maakte. Het slotakkoord was echter voor ASWH, dat de bal oppikte in de buurt van het doel van Groote Lindt en de stand vlak voor het einde van de eerste helft toch nog op 4-3 bracht.

Na de rust ging Groote Lindt, nu met Thomas op doel, verder op jacht naar de overwinning. Drie minuten later was het alweer raak, toen Kadir de bal veroverde en hem vervolgens hoog in de hoek van het ASWH-doel jaagde. Met de 5-3 op het scorebord behield Groote Lindt het initiatief en werd de voorsprong uitgebreid naar 6-3. Eerst kwam Mirre nog net te kort om een voorzet van Kadir af te ronden, maar daarna stond ze precies op de goede plek om een goede dieptepass van Kadir op fraaie wijze langs de keeper van ASWH te tikken.

Na de time-out probeerde Kadir en Mirre op bijna dezelfde wijze nog een doelpunt te maken, maar nu lag de keeper van ASWH goed in de weg. Kort daarop scoorde ASWH voor de laatste keer deze wedstrijd: de bal werd vanaf de rechterkant hard achter Thomas geschoten.

ASWH bleef aandringen, maar dankzij een goede ingreep van Thomas en goed verdedigend werk van Boaz en Ibrahim kwam de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht niet meer tot scoren. Ook aan de andere kant van het veld vielen, ondanks twee goede aanvallen die opgezet werden door Thomas, Levi, Boaz en Kadir, geen doelpunten meer. De stand bleef daarmee 6-4 in het voordeel van de nieuwe JO9-1 van Groote Lindt.

In de penaltyserie schoten Levi, Devon, Boaz, Kadir en Thomas raak voor Groote Lindt en bleef ASWH steken op vier punten.