• Groote Lindt 2 verliest van twaalfvoudig afdelingskampioen. tekst: Cees van Heeren

• Tegen de twaalfvoudig afdelingskampioen ASWH verloor het naar de reservehoofdklasse gepromoveerde en het daarin goed presterende Groote Lindt 2 met 1-3.
    Vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd werd het ASWH 2 moeilijk gemaakt.
    Door dit verlies zakt Groote Lindt naar de zevende plaats in de stand, overigens slechts op vijf punten achterstand van de koplopers met nog een in te halen wedstrijd te goed.

Bij het team van trainer Ron van der Neut, maakte de in juni 2011 met ASWH 2 kampioen van Nederland geworden Pim Opraus deel uit van de selectie. Ook de in de competitie twee maal gescoord hebbende Robert den Engelsen stond in de basis, terwijl de evenzo twee competitie doelpunten achter zijn naam hebbende Chris van Es op de wisselbank plaats nam.

ASWH bleek op het waterkoude, gladde en mistige veld twee al snel over de betere ploeg te beschikken en kwam na iets meer dan tien minuten spelen op een voorsprong. Een afvallende bal werd door Sven Breukhoven fantastisch binnengeschoten. Enkele minuten voor de rust verdubbelde ASWH de voorsprong. Een snelle buitenspeler schoot de bal in de verre hoek langs de kansloze doelman Rijckevorst binnen voor de 0-2. Al zijn achtste competitie doelpunt. Aan de andere kant kon het hard werkende Groote Lindt eigenlijk geen kansen creƫren. Een kansrijke vrije trap, net buiten de 16 meterzone, van de ervaren Osman Solak vloog hoog over het doel.

Na de thee in de rust was ASWH opnieuw de bovenliggende partij. Maar onze goede doelman Roland Rijckevorst was alert. Met andere woorden er leek voor de verdedigende kampioen geen vuiltje aan de betrokken lucht. In de 78e minuut kwam daar opeens als een donderslag bij heldere hemel verandering in. Bij een aanval van Groote Lindt gleed een ASWH speler uit en de bal kwam daarna bij Rick van Namen. Hij haalde uit en via een hoofd van een ASWH verdediger kreeg de bal een curve mee en verdween met een boog over hun keeper in het doel 1-2. Het eerste competitie doelpunt voor deze speler. Hierna rook de thuisploeg uiteraard zijn kans op een gelijkspel en drukte met veel man op het doel. Claimde tot twee keer toe tevergeefs een penalty. Ook leverde enkele mogelijkheden geen treffer op, zoals een scherp aangesneden vrije trap van de ingevallen Steven Uijl. Door de druk ontstond er ook ruimte voor de ASWH aanvallers. Zo kwamen wij goed weg toen bij een snelle tegen aanval de lat werd geraakt. Diep in blessuretijd weer een uitbraak van ASWH en de spits schoot de bal binnen voor de voor hen verlossende 1-3 eindstand. De tweede nederlaag was daarmee een feit, maar Groote Lindt kan zeker terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd.

Op zaterdag 9 december 2017 speelt Groote Lindt 2 om 14.30 uur zijn volgende competitie wedstrijd in Leerdam bij het op de 11e plaats staande LRC.

Groote Lindt 2 - ASWH 2: 0-2 (1-3).
    11. 0-1 Sven Breukhoven, 43. 0-2 Gavin Delgado Gomes, 78. 1-2 Rick van Namen en 90+6. 1-3 Ilias Zine-El Abidine.