• De bizarre comeback van Groote Lindt JO9-2.

• Vol ongeloof werd er op Twitter gereageerd op de historische 8-8 tussen Oranjewit en Groote Lindt, die de 8-3 tussenstand wegpoetste. Jullie hebben  gespeeld als een hecht team.

We hadden vandaag een personele wijziging. Han was ziek, maar wel aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uit betrouwbare bron begreep ik dat de trainers goede hoop hebben dat Han aankomende week weer meetraint in de belangrijke aanloop naar het kamp

Aftrap was om 8.30. uur en het was koud en winderig voetbalweer. Onze jongens en meiden begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zorgden voor veel gevaar voor het doel van Oranjewit.  Echter een Oranje wit vedette was in staat om binnen 15 minuten ons team 5 keer ongenadig aan te pakken. Jesse en Nienke konden voor de rust nog 2 doelpunten maken. Dit leidde uiteindelijk tot een 5-2 ruststand.

Andere hoogtepunten in de eerste helft waren het harde werken voor elkaar, het oogstrelende combinatiespel waarbij de bal snel van speler naar speler ging en van achteruit keurig werd opgebouwd.  Jayden, Lucas en Mirre konden met gevaar voor eigen leven een aantal keer voorkomen dat de bal in het net rolde.  Tijdens de rust werden de jongens en meiden nog even op scherp gezet door de trainers ?? dit leidde binnen een paar minuten tot een 8-3 achterstand.-J

Als laatste redmiddel werd de inmiddels fameuze time-out  benut.  Hier werd even afstand afgenomen van de stand en werd kort, rustig en duidelijk uitgelegd wat van het team wordt verwacht.  Groote Lindt kreeg gelijk veel goede kansen en binnen de kortste keren stond het 8-8 door doelpunten van Jesse, Jayden en Nienke.  Door zeer sterk keeperswerk van Lucas en goed verdedigen van Jayden en Mirre kon een tegen doelpunt worden voorkomen.  Onder de leiding van een uitstekende scheidsrechter was de eindstand 8-8.

Het motto vandaag was weer vooral genieten en we zagen bij vele spelers, speelsters, ouders en supporters een glimlach van oor tot oor.  Tot slot natuurlijk een spannende penalty reeks waar onze keeper Lucas zijn kwaliteiten liet zien. Na het handje schudden met Oranjewit en de scheidsrechter  gingen de jongens en meiden met een heerlijk gevoel richting kleedkamer.

De trainers Raymond en Martijn blijven bescheiden. Ze hebben er op een zeer korte termijn  een hecht team van gemaakt en dat was vandaag weer zichtbaar.

Trots, trots en nog eens trots op deze kanjers.